Mainos
Mainos

Elvi Sinervon syntymästä 100 vuotta

Kirjailija Elvi Sinervon syntymästä on tänään kulunut sata vuotta. Sen kunniaksi maanantaina 7.5. julkistetaan Elvi Sinervon koottujen runojen uusi laitos, Runot 1931-1956, johon kirjailija Peter von Bagh on kirjoittanut jälkisanat runoista ja runoilijasta.

Elvi Sinervo (1912-1986) oli suomalaisen runon mestareita, kommunistinen humanisti ja prosaisti. Hänen runoissaan ihmisyys ja elämisen halu yhdistyvät Suomen ja maailman tapahtumien "rautaiseen virtaan". Sinervo kertoo ihmisistä ja heidän valinnoistaan osana yhteiskunnallista liikettä ja taistelua. Samalla hän kuvaa herkästi lapsuutta, naisia, vanhenemista, rakkautta ja luontoa.

Sinervolle kirjailijan tehtävä oli vastuullinen. Hän kantoi tätä vastuuta runojen, proosan ja suomennosten lisäksi osallistumalla kulttuurijärjestö Kiilan, vasemmistolaisen työväenliikkeen, SKP:n ja rauhanliikkeen toimintaan. Sotavuosina hänet tuomittiin vankilaan poliittisten mielipiteidensä vuoksi.

Runojen lisäksi kirjassa on Sinervon puheenvuoro kirjailijan vastuusta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme