Mainos
Mainos

Elvytyspaketin hinta kaksi miljardia euroa

Hallituksen elvytyspaketin kokonaisvaikutukset ovat kaksi miljardia euroa. Elvytyspaketin työllisyysvaikutukset ovat vähintään 25 000 henkilötyövuotta. Bruttokansantuote lisääntyy hallituksen elvyttävien päätösten seurauksena tänä ja ensi vuonna yhteensä noin prosentilla.

Lisätalousarvion tavoitteena on tasoittaa Suomen taloutta kansainvälisen taloustaantuman aikana. Painopisteenä ovat siten työllisyyttä suoraan edistävät toimet, kuten väyläinvestoinnit, rakentaminen sekä kela-maksun poisto. Toisena painopisteenä on koulutus ja tutkimus. Ammatillisen koulutuksen opiskelupaikkoja sekä tutkimus- ja kehitystoiminnan määrärahoja lisätään.

Elvyttävien toimenpiteidentyöllisyysvaikutukset ovat noin 25 000 henkilötyövuotta. Tämän lisäksi aikaistettavien väylähankkeiden työllisyysvaikutus on kokonaisuudessaan 4 300 henkilötyövuotta.

Myös rakentamisen vauhti halutaan säilyttää taantumasta huolimatta. Nyt rakentamisvauhti uhkaa hiipua kuluvan vuoden loppua kohden sitä mukaa, kun vireillä olevat hankkeet valmistuvat.

Lisäbudjettiesityksen käynnistävän rakennustoiminnan elvytyshankkeiden kokonaiskustannukset ovat 1,3 miljardia euroa, josta maa- ja vesirakentamista noin 700 miljoonaa euroa ja talonrakentamista noin 600 miljoonaa euroa. Työllisyysvaikutus nousee kokonaisuudessaan runsaaseen 17 000 henkilötyövuoteen, josta talonrakentaminen on runsas 10 000 ja maa- ja vesirakentaminen noin 8 000 henkilötyövuotta.

Hallitus ennakoi, että elvytyspaketin työmarkkinamerkitys on nettomääräisesti suurimmillaan kuluvan vuoden loppupuolella sekä ensi vuonna.

(MTV3)

Lue myös:

Lue myös:

Lue myös:

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot