Mainos
Mainos

Elvytyspaketti: Maatalousyrittäjien verotukseen huojennuksia

Hallituksen elvytyspaketin nimellä kulkeva lisätalousarvio tuo huojennuksia myös maatalosuyrittäjien verotukseen.Veroratkaisut pohjautuvat maatalouden tulo- ja kannattavuustyöryhmän esityksiin.

Elinkeinonharjoittajien ja maatalousyrittäjien pakollinen pääomavero-osuus jää pois. Jatkossa on mahdollisuus verottaa jaettava yritystulo ja verotusyhtymän osakkaan tulo-osuus verovelvollisen vaatimuksesta kokonaan ansiotulona. Säännöstä sovellettaisiin myös maatalouden harjoittajan verotusyhtymästä saamaan tulo-osuuteen. Mahdollisuus on erittäin tärkeä pienituloisimmille elinkeinonharjoittajille. Nykyisin pääomatulo-osuudeksi voi valita 10 tai 20 prosenttia. Muutos tulee voimaan budjettilakina vuonna 2010.

Pellon myyntivoittovero postuu kokonaan kahdeksi vuodeksi. Verovapaus koskee aikaväliä 1.1.2010-31.12.2011.

Verovapaus toteutetaan edellyttäen, että verovapaus ei ole ristiriidassa EY:n valtiontukisäännösten kanssa. Muutos edistää peltojen siirtymistä aktiiviviljelijöille ja parantaa siten jatkavien maatilojen toimintaedellytyksiä.

Nykyisin luovutusvoitot ovat veronalaista pääomatuloa ja niiden verotuskanta on 28 prosenttia.

(MTV3)

Lue myös:

Lue myös:

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme