Mainos
Mainos

Ely-keskukset: Talvivaaran lähivesien syvänteet yhä suolaisia

Talvivaaran lähivesistöjen pintavesien laatu on parantunut, mutta kaivosyhtiön päästöjen pahiten pilaamien järvien syvänteet ovat yhä suolaisia, kertovat vedenlaatua tarkkailevat viranomaiset.

Puhtaamman pintaveden ja syvänteisiin kertyneen suolaisen jäteveden odotettiin sekoittuvan kevään aikana luonnollisen vesikierron kautta, mutta muutos on ollut selvästi odotettua pienempi.

Kainuun ja Pohjois-Savon ely-keskukset kertovat tänään Talvivaaran kaivoksen alapuolisten vesistöjen nykytilasta.

Viranomaiset ja kaivosyhtiö selvittävät keinoja, joilla veden laatua syvänteissä saadaan parannettua. Yhtenä keinona on kokeiltu suolaisen jäteveden pumppaamista puhtaampaan päällysveteen.

Kaivoksen lähialueen pintavesien tilanne on keskusten mukaan parantunut vuoden aikana. Sulfaatti- ja natriumpitoisuudet pintavesissä ovat vähentyneet mittauspisteestä riippuen 22-60 prosenttia. Pitoisuudet ylittävät yhä selvästi luonnollisen tason.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot