Mainos
Mainos

Ely-keskus: Talvivaaran jätevettä ei pääse enää ympäristöön

Ely-keskuksen mukaan jäteveden juoksutus Talvivaaran kaivosalueelta etelään on saatu katkaistua iltapäivällä. Pohjoisessakaan vuotovesi ei pääse luontoon.

Kipsisakka-allas vuotaa kuitenkin edelleen. Vesi pysyy kuitenkin varoaltailla.

Vuotokohtia altaan pohjassa on yritetty koko ajan tukkia, mutta aamulla löytyi uusi reikä edellisten vuotokohtien läheisyydestä. Pääosa vuodosta valuu uusimmasta reiästä. Yhtiö keskittyy nyt sen tukkimiseen puolustusvoimien ja pelastuslaitoksen avustamana.

Veden purkautuminen jälleenkäsittely-yksiköille jatkuu edelleen 3000-5000 kuution tuntivauhdilla. Rakenteilla on edelleen uusi patopenger, jonka avulla saadaan 300 000 kuutiota lisävarastotilaa vuotovesille. Padon on määrä valmistua tänä iltana.

Hapanta ja metallipitoista vuotovettä käsitellään kalkilla ja lipeällä. Kalkin levityksessä on apuna helikopteri, mutta sumuinen sää on haitannut lentämistä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot