Mainos
Mainos

Ely-keskus: Vältä talousveden ottamista Talvivaaran läheltä

Kainuun ely-keskus suosittaa Talvivaaran lähivesien käytön rajoittamista.

Vettä ei kannata ottaa talous- tai virkistyskäyttöön luonnonvesistä, jotka sijaitsevat vajaan kymmenen kilometrin säteellä kaivosalueesta.

Suositus on varotoimi, jolla ehkäistään mahdollisia terveyshaittoja. Kaivoksen lähialueilta pyydettyjen kalojen käyttöä voi sen sijaan jatkaa ainakin toistaiseksi.

Ely-keskus ja Kainuun maakunnan kuntayhtymän ympäristöterveydenhuolto päätyivät suosituksiin maanantaiaamun kokouksessaan. Oulujoen vesistön suuntaan virtaavista vesistä ei kannata ottaa talousvettä, jos kohde on alle kolmen kilometrin päässä kaivoksesta. Vuoksen vesistön suuntaan valuvissa vesissä varoalueen raja on seitsemän kilometrin päässä kaivoksesta.

Viranomaiset seuraavat koko ajan kaivoksen jätevesialtaan vuodon vaikutuksia. Uusia käyttösuosituksia voidaan antaa myöhemmin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot