Mainos
Mainos

Ely: Talvivaaran vesienhallinnassa ongelmia sään vuoksi

Sotkamossa Talvivaaran kaivoksella lumien sulaminen ja sateet ovat aiheuttaneet ongelmia vesienhallinnassa, tiedottaa Kainuun ely-keskus.

Syynä tähän on myös metallitehtaan pitkä seisokki.

Esimerkiksi altaiden vedenpinnat ovat kohonneet. Kaivoksella ei ole kuitenkaan tällä haavaa hallitsematonta vuotoriskiä, ely kertoo.

Talvivaara tiedottaa Paikan päällä -blogissaan, että vesienhallinnassa on varauduttu erilaisiin tilanteisiin.

Talvivaaran lopetettava liuoksen pumppaaminen louhokseen

Kainuun ely-keskus kehottaa Talvivaaraa lopettamaan metallitehtaan paluuliuoksen pumppaamisen Kuusilammen avolouhokseen. Liuos on erittäin hapanta, ja se sisältää metalleja.

Ely pitää liuoksen johtamista avolouhokseen ympäristöluvan vastaisena. Talvivaaralle kyseessä on varotoimi, jolla se saa lisää tilaa varoaltaisiin. Yhtiö kertoo lopettavansa pumppauksen todennäköisesti loppiaisen tienoilla.

Ely pitää ympäristön kannalta tärkeänä, ettei Kuusilammen vedenpinta nouse liikaa. Tällöin olisi vaarana, että metallipitoinen vesi voisi alkaa virrata louhoksesta ympäristöön.

 

 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot