Mainos
Mainos

Emäkarhu ja pentu liikkeellä Lieksassa - poliisi kehottaa varovaisuuteen

Lieksan keskustan välittömässä läheisyydessä olevalla Saavan ulkoilualueella on eilen ja tänään tehty havaintoja emäkarhusta ja pennusta. Alueella on suosittuja ulkoilureittejä. Poliisi on pyytänyt riistanhoitoyhdistystä toimimaan karhujen karkoittamiseksi.

Edellinen karhuhavainto keskustan tuntumasta on viime torstailta, jolloin polkupyöräilijä havaitsi teollisuuskylässä tiellä aikuisen karhun ja pennun. Paikalta on muutama kilometri Saavan alueelle ja kysessä saattavat olla samat karhut.

Poliisi kehottaa toistaiseksi välttämään liikkumista alueella, koska pennun kanssa liikkuva karhu saattaa olla ihmiselle vaarallinen.

Karhu karkotettiin aamulla Lappeenrannasta

Lappeenrannan Pellisenrannan ja Imatran Korvenkylän välisellä alueella liikkui aamulla karhu, jonka poliisi sai karkotettua taajaan asutulta alueelta.

Kyseessä oli erauspentu, eli reilun vuoden ikäinen karhu. Havainto tehtiin aamuseitsemän jälkeen Joutsenossa, Pellisenrannan alueella. Karhu oli kulkenut tuolloin Imatran Korvenkylän suuntaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme