Mainos
Mainos

Emeritus-arkkipiispa Martti Simojoki kuoli

Entinen arkkipiispa Martti Simojoki on kuollut. Simojoki kuoli Helsingissä tänään 90 vuoden ikäisenä. Martti Simojoki toimi luterilaisen kansankirkkomme arkkipiispana vuosina 1964-1978. Tätä ennen Simojoki oli Mikkelin hiippakunnan ja Helsingin hiippakunnan piispa.

Erilaisten toimikuntien työhön runsaasti osallistunut Simojoki tunnetaan myös kansainvälisissä kirkollisasioissa, mm. Luterilaisen maailmanliiton varapresidenttinä. Martti Simojoki loi arkkipiispana myös hyvät suhteet Suomen luterilaisen kirkon ja Neuvostoliiton ortodoksisen kirkon välille.

Ajankohtaisena yhteiskunnallisena keskustelijana tunnetun Simojoen kirjallinen tuotanto oli varsin laaja. Hänen monet kantaa ottavat puheensa on julkaistu painetussa asussa. Vuoden jokaista päivää varten hän toimitti hartauskirjan Päivän sana, josta on ilmestynyt toistakymmentä painosta.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme