Mainos
Mainos

Emeritusprofessori Jorma Palo on kuollut

Lääketieteen ja kirurgian tohtori tunnettiin myös Bodomin murhia käsittelevistä kirjoistaan.

Emeritusprofessori Jorma Palo on kuollut. Palo menehtyi melanoomaan eilen aamuyöllä Helsingissä.

Palo oli lääketieteen ja kirurgian tohtori sekä monipuolinen kirjailija.

Jorma Palo väitteli tohtoriksi Helsingin yliopistosta 1966. Hän työskenteli pitkään Helsingin yliopistollisen keskussairaalan neurologian osastolla, ensin apulais- ja erikoislääkärinä vuosina 1968-1975, sitten ylilääkärinä vuosina 1980-1994. Vuosina 1975-1980 Palo toimi Helsingin yliopistossa.

Pitkä ura myös kirjailijana

Jorma Palo aloitti tietokirjailijan uransa jo vuonna 1975. Hän oli tuottelias ja monipuolinen kirjailija, tietokirjojen lisäksi Palo kirjoitti myös romaaneja, pamfletteja ja kuunnelmia. Palon Suomalaista lääkärikirjaa on myyty yli 100 000 kappaletta. Palon ja hänen vaimonsa Leena-Maijan kirjoittamaa Rakkaudesta seksiin -kirjaa on mennyt kaupaksi kymmeniä tuhansia. Muita Palon tunnettuja tietoteoksia ovat muun muassa vuonna 1992 ilmestynyt Saanko elää, saanko kuolla ja vuonna 2001 julkaistu Kun vallanpitäjät vilustuvat.

Viime vuosina Palo keskittyi selvittelemään kirjoissaan Bodominjärven murhayön tapahtumia. Vuonna 2003 ilmestyi Bodomin arvoitus -kirja ja seuraavana vuonna Matti Paloaron kanssa kirjoitettu Luottamus tai Kuolema! Hans Assmanin arvoitus. Palon tuorein kirja, Nils Gustafsson ja Bodomin varjo, ilmestyy keskiviikkona.

Useasti palkittu

Palo sai elinaikanaan useita tunnustuksia ja palkintoja. Hän pääsi Suomen tiedeakatemian jäseneksi vuonna 1991, ja seuraavana vuonna hänelle myönnettiin Valtion tiedonjulkistamispalkinto.

Jorma Palo oli kuollessaan 69-vuotias. Hän oli syntynyt Käkisalmella 10. heinäkuuta 1936.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme