Mainos
Mainos

EMU eduskuntaan ennen kesälomia

Eduskunta aikoo käsitellä hallituksen selonteon talous- ja rahaliitto EMU:sta vielä ennen kesälomaa.

Puhemies Riitta Uosukainen kertoi, että selonteon käsittely alkaa lähetekeskustelulla 20. toukokuuta. Kaavailujen mukaan selonteko palaa valiokuntakäsittelyn jälkeen täysistuntoon 17. kesäkuuta.

Häkämies ei näe juridisia epäselvyyksiä

Oikeusministeri Kari Häkämiehen mukaan eduskunta päättää EMU-jäsenyydestä yksinkertaisella enemmistöllä, mutta markan poistaminen perustuslaista pitää tehdä perustuslakijärjestyksessä.

-Hallitus ei ole missään vaiheessa väittänyt, etteikö markasta luopuminen edellytä hallitusmuodon muuttamista ja tämä puolestaan vaikeutetun säätämisjärjestyksen noudattamista, Häkämies painotti. Perustuslakia ei kuitenkaan aleta muuttaa ennen kuin eduskunta on hyväksynyt kannanottonsa EMU-selontekoon.

-Keskusta on ryhtynyt spekuloimaan muutoksen teknisellä toteutustavalla sen sijaan, että selkeästi ilmaisisi kantansa itse asiaan. Tuntuu siltä, että keskustan spekulointi kuvaa sen pyrkimystä välttää keskustelua aiheesta, joka näyttää olevan sille ylitsepääsemättömän vaikea, Häkämies sanoi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme