Mainos
Mainos

Emu-keskustelusta sovitaan huomenna

Huomenna selviää todennäköisesti, millä tavalla hallitus antaa kevään aikana eduskunnalle tietoa Suomen valmistautumisesta rahaliitto Emun kolmanteen vaiheeseen.

Pääministeri Paavo Lipponen on kutsunut eduskuntaryhmien puheenjohtajat keskustelemaan asiasta aamupäivällä. Pääministerin esikunnasta kerrottiin, että tarkoituksena on paitsi keskustella myös sopia menettelytavasta. Tapaamiseen on kutsuttu myös oppositioryhmien puheenjohtajia.

Hallitus on viestittänyt jo aiemmin valmiuttaan avata eduskuntakeskustelu tulevasta Emu-ratkaisusta heti, kun asiaa koskevat professorityöryhmän selvitykset ovat valmistuneet toukokuun alkuun mennessä.

Tässä vaiheessa kysymys ei ole vielä päätöksen tekemisestä suhtautumisessa Suomen Emu-ratkaisuun, vaan eduskunnan informoinnista ja keskustelusta. Keskustelussa on ollut esillä myös sellainen vaihtoehto, että hallitus antaisi Emu-selvityksen EU-asioista käsittelevälle suurelle valiokunnalle.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme