Mainos
Mainos

Emu-myönteisyys kasvussa

Suomen osallistuminen Euroopan raha- ja talousliitto Emun kolmanteen vaiheeseen on saanut lisää kannatusta. Tuoreimman kyselyn mukaan hankkeen kannattajia ja vastustajia on nyt lähes yhtä paljon.

Eurooppalainen Suomi, joka perustettiin ajamaan Suomen EU-jäsenyyttä, on seurannut tiiviisti Emun kannatuksen kehitystä.

Yhdistyksen pyynnöstä Taloustutkimus kysyi elokuussa noin 1 000 ihmiseltä, tulisiko eduskunnan kannattaa vai vastustaa Suomen osallistumista Emun kolmanteen vaiheeseen.

Puntit ovat nyt jokseenkin tasan. Jäsenyyden puoltajia on käytännössä yhtä paljon kuin vastustajia. Kuukauden aikana kannatus on selvästi lisääntynyt ja epätietoisten osuus vähentynyt.

SDP:n kannattajista enemmistö kallistuu liittymisen puolelle. Keskustalle tilanne on ongelmallisempi Vaikka puolue on ottamassa kielteisen kannan noin kolmisenkymmentä prosenttia kannattaa Emu-jäsenyyttä.

Vihreät EMU-kysymys jakaa kahtia, ja hallituksessa vihreiden kanta on vielä avoin.
(MTV3/Matti Maunu)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme