Mainos
Mainos

Emu-puskurineuvottelut jatkuvat

Työmarkkinajärjestöt ovat sopineet jatkavansa Emu-puskurineuvotteluja tällä viikolla. SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen (sd.) kertoi asiasta tänään. Ihalaisen mukaan sekä palkansaaja- että työnantajapuolella on haluja etsiä ratkaisuja kiisteltyihin puskureihin.

-Kyse on jatkossa siitä, kuinka suureksi rahastoivat osuudet muodostuvat ja millä aikataululla ne kerätään, Ihalainen toteaa. Neuvottelut Emu-puskureista keskeytyivät kaksi viikkoa sitten. Järjestöt yrittivät saada silloin puskureista alustavan linjauksen ennen SDP:n puoluevaltuustoa.

Työmarkkinoiden keskusjärjestöt asettivat kesällä kolme työryhmää, joiden tehtävänä on selvittää miten erilaisia puskurijärjestelmiä voitaisiin käyttää suhdanteiden tasaamiseen Euroopan talous- ja rahaliitossa Emussa.

Järjestöt ovat selvittäneet, voidaanko puskureita rakentaa työeläke- ja työttömyysturvajärjestelmään. Lisäksi on pohdittu henkilöstörahastojen kehittämistä.

Työeläkejärjestelmää pohtiva ryhmä oli tauon jälkeen koolla jo viime viikolla. Kaksi muuta ryhmää jatkavat neuvottelujaan tällä viikolla.

Emu-puskureista sopiminen on erityisen tärkeää SAK:lle ennen marraskuun lopun valtuuston kokousta. SAK päättää silloin Emu-kannastaan.

Myös toimihenkilöiden STTK toivoo ratkaisua puskureista ennen lokakuun liittokokoustaan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme