Mainos
Mainos

"Emu vahvistaisi Suomen kansainvälistä asemaa"

Puolustusministeri Anneli Tainan mielestä talous- ja rahaliitto Emua ei pidä arvioida vain talouden näkökulmasta. Taina sanoi tänään valtakunnallisen maanpuolustuskurssin avajaisissa Helsingissä, että taloudellisten vaikutusten lisäksi mahdollinen liittyminen yhteiseen valuuttaan vahvistaisi Suomen kansainvälistä asemaa.

Taina otti kantaa Ruotsin entisen pääministeri Carl Bildtin näkemykseen, jonka mukaan Ruotsin on valmistauduttava jäsenyyteen sotilasliitto Natossa. Tainan mielestä on luonnollista, että asiasta keskustellaan myös Suomessa.

-Meidän ei tulisi, eikä Suomen kaltaisessa demokratiassa siihen olisi edes mahdollisuuksia, pyrkiä tyrehdyttämään asiasta virinnyttä keskustelua. Koska turvallisuusjärjestelyjen muutos Euroopassa on niin merkittävä, on asiasta syytäkin käydä laajaa kansalaiskeskustelua, Taina sanoi.

Puolustusministerin mukaan Suomen hallituksen kanta mahdolliseen Nato-jäsenyyteen on sama kuin aiemmin. Sen mukaan Suomi tekee kiinteää yhteistyötä kaikilla eurooppalaisilla turvallisuusfoorumeilla, mutta ei valmistele turvallisuuspoliittisen perusratkaisunsa muutosta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme