Mainos
Mainos

Enemmistö antaisi äänensä yhä sähköisesti

Seitsemän kymmenestä suomalaisesta äänestäisi yhä sähköisesti, jos se olisi mahdollista. Tämä selviää Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen TNS Gallupilla teettämästä kyselystä.

Suomalaisten luottamus sähköiseen äänestämiseen on vähentynyt viime kuukausina vain hiukan, sillä heinäkuussa toteutetussa kyselyssä äänestystä kannatti 81 prosenttia suomalaisista.

Selvimmin sähköiseen äänestykseen luottavat nuorimmat äänestäjät.

Kyselyjen välissä pidettiin kuntavaalit, jossa sähköistä äänestystä kokeiltiin kolmella eteläsuomalaisella paikkakunnalla. Kokeilu epäonnistui osin, sillä yli 200 ääntä jäi ilmeisesti käyttövirheen vuoksi rekisteröitymättä.

Kansanedustaja, tekniikan tohtori Jyrki Kasvin (vihr.) mielestä suomalaiset ovat liian luottavaisia. Hän muistuttaa, että monissa maissa sähköisestä äänestyksestä ollaan luopumassa sen ongelmien takia. Äänestyksestä on hankala tehdä luotettavaa ja riittävän helppokäyttöistä.

Kyselyyn vastasi puhelimitse vajaat tuhat suomalaista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot