Mainos
Mainos

Enemmistö hyväksyy itsellisten naisten hedelmöityshoidot

Yli puolet suomalaisista hyväksyy hedelmöityshoidot itsellisille naisille. 40 prosenttia sallisi hedelmöityshoidot myös naispareille.

Hieman yli puolet suomalaisista eli 54 prosenttia on sitä mieltä, että yksinäisille naisille tulisi sallia hedelmöityshoidot. 46 prosenttia hyväksyisi hoidot myös yli 40-vuotiaille naisille.

Kannanotot käyvät ilmi Ilta-Sanomien Suomen Gallupilla teettämästä tutkimuksesta. Lokakuun puolivälissä tehtyyn kyselyyn osallistui 1271 vastaajaa.

Naisparien hoidot eivät saa enemmistön hyväksyntää. 49 prosenttia suomalaisista kieltäisi hoidot kokonaan, kun taas 39 prosenttia olisi valmis hyväksymään ne. Naiset, korkeasti koulutetut ja nuoret ovat hoitojen suhteen suvaitsevaisimpia.

Tutkimuksessa kysyttiin myös suomalaisten mielipidettä 18 vuotta täyttäneen lapsen oikeutta saada tietää sukusolujen luovuttajan henkilöllisyys ja periä hänet. Perimäoikeus tyrmätään selvästi kaikissa väestöryhmissä. Henkilöllisyyskysymyksessä mielipiteet hajoavat, sillä sekä hyväksyjiä että torjujia on 39 prosenttia vastaajista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme