Mainos
Mainos

Enemmistö käyttää ravinnelisiä säännöllisesti

Vitamiinit ja hivenaineet kelpaavat ainakin nettikansalle. Vitamiini- ja hivenaineiden käyttöä perusteltiin vastauksissa usein energiatason nousulla tai epäterveellisellä ruokavaliolla.

MTV3 kysyi nettikysymyksenä lukijoiltaan ravintolisien käytöstä. Nettkikysymykseen vastasi yli 1500 lukijaa, joista 54 prosenttia, eli 830 vastaajaa, ilmoitti käyttävänsä ravintolisiä, esimerkiksi vitamiini- ja hivenainevalmisteita säännöllisesti.

– Oma ruokavalio ei ole aina ihan terveellisimmästä päästä, joten muutama monivitamiininappi viikossa pitää miehen liikkeellä, toteaa KunnonÄijä-nimimerkillä kirjoittanut lukija.

– Ihmisillä on valtava puute vitamiineistä ja muista, mitä kroppa vaatisi. Se aiheuttaa juuri tätä väsymystä ja uupumusta, mistä melkein jokainen valittaa.Lapsetkin potee jo puutteita, perustelee vitamiinien käyttöään Ataques.

– Jos en käyttäisi määrättyjä tuotteita, niin en olisi tälläisessakaan voinnissa. Olen testannut välillä jättänyt tuotteet pois. Pari viikkoa, niin oireet ovat palanneet, kertoo Ire-nimimerkki.

– Köyhä joutuu syömään niin vähäravinteista, edullista ruokaa, joten lisäravinteet ovat tarpeen ja ne tulevat näin myös halvemmaksi purkista otettuna! Harski kertoo.

–Täydennän perusruokavalioni puutteita ravintolisillä kuten kalan syömättömyyttä kalaöljykapseleilla, maidon juomattomuutta kalsiumilla ja auringon valon puutetta talvisin D-vitamiinilla. Muita lisiä pidän tarpettomina, komnmentoi omaa vastaustaan Tarpeen mukaan -nimimerkki.

Humpuukia vai ei?

Ravintolisiä ei käyttänyt lainkaan 27 prosenttia vastaajista. Osa uskoi ravinnelisien olevan turhia jos vain syö terveellisesti.

– Voin erinomaisesti ilman niitäkin. En koe tarvitsevani niitä mihinkään. Subjektiiviset lässytykset ja tuntemukset siitä, että "olen voinut paremmin kun olen käyttänyt" ovat epätiedettä ja huuhaata. Tiede ja tutkimukset osoittavat sen, toteaa Tiede todistaa -nimimerkkillä kirjoittanut vastaaja.

–Täyttä humpuukia ja akoilta rahat pois, hitamiini sanoo.

–Syö monipuolista, itsevalmistettua puhdasta ruokaa, eikä juo kaiken maailman esanssijuomia vaan omaa valmistamaa musta- ja punaviinimarja mehua. Kaupanhyllyt ovat täysi mitä ihmeellisimpiä turhuuksia, ei niitä tarvita. Suomalainen puhdas monipuolinen ruoka ja ulkoilu monessa muodossa, siinä vitamiinit. On toiminut! Aurinko kertoo.

Ravinnelisät syödään kuuriluontoisesti talvella

Kuuriluontoisesti vitamiineja- ja hivenaineita syöviä nettikysymyksen vastaajia oli noin 18 prosenttia vastaajista. He perustelivat kuuriluontoista syömistä etenkin sillä, että kesällä vitamiineja saa paljon luonnosta ja luonnon omista tuotteista.

– Syön aika paljon marjoja ja vihanneksia, sekä erlaisia marjajauheita, joten yleensä kesäaika jää ilman lisäravinteita, kertoo Hilu

Samaa mieltä on myös kommentoija Repa.

– Kesällä on kaikin puolin paremmat olosuhteet ja myös ruoka. Silloin en paljon käytä. Talvella useammin. C-vitamiini toimii flunssaa vastaan erinomaisesti.

– Käytän monivitamiineja silloin, kun syystä tai toisesta kunnollinen ruokailu takkuilee pidemmän aikaa, esim. sairastelu- ja toipilaskausi ym., kertoo Emppu omasta kuuriluontoisesta vitamiinien syönnistään.

Viime aikaiset ravintolisäuutiseto vat myös kasvattaneet epäluuloa.

– Tämän uutisoinnin jälkeen en syö enää yhtään mitään. D-vitamiinikapselit kalaöljyjä ovat ainoat suuhuni menneet, mutta luovun niistäkin. Pelleilyä koko touhu! toteaa Hyvä paha vitamiini -nimimerkillä kirjoittanut vastaaja.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme