Mainos
Mainos

Enemmistö professoreista toivoisi roimaa palkankorotusta

Yliopistojen professorien palkkojen keskiarvo on nykyisin vajaat 4900 euroa. Yliopistokohtaiset palkkaerot ovat kuitenkin suuria.

Vain joka neljäs professori on tyytyväinen nykyiseen palkkaansa. Professoriliiton kyselyn mukaan palkkaansa tyytyväisten osuus on kuitenkin kasvanut hieman. Nyt tyytyväisiä oli 26 prosenttia kun vuonna 2001 osuus oli 22 prosenttia.

Palkkaansa tyytymättömiä pyydettiin kyselyssä nimeämään sopivan suuruinen tavoitepalkka. Tavoitepalkan ja nykyisen palkan välinen erotus on 1235 euroa. Tavoitepalkkaan yltäminen vaatisi noin 25 prosentin korotuksen.

Kaikkien professorien palkkojen keskiarvo oli viime marraskuussa 4867 euroa. Virkaan nimitettyjen professorien palkka oli keskimäärin 5001 euroa. Kaikkien professoreiden keskipalkka oli noussut vuoden aikana 2,4 prosenttia eli 115 euroa.

Yliopistokohtaiset erot palkoissa ovat edelleen isoja. Korkeimmillaan palkat ovat Helsingin ja Vaasan yliopistoissa, Helsingin kauppakorkeakoulussa ja Teknillisessä korkeakoulussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme