Mainos
Mainos

Enemmistö suhtautuu varauksellisesti Emuun

Enemmistö suomalaisista tuntuu suhtautuvan varauksellisesti talous- ja rahaliitto Emuun. Tuoreen mielipidetutkimuksen mukaan 57 prosenttia kansalaisista on sitä mieltä, että Suomen pitäisi jättäytyä Emun ulkopuolelle ja liittyä Emu-maiden joukkoon vasta myöhemmin. Kolmannes vastaajista katsoi, että Suomen pitäisi mennä Emuun ensimmäisten joukossa.

22 prosenttia eli runsas viidennes vastaajista oli sitä mieltä, että Suomen ei pitäisi mennä koskaan mukaan Emuun. Vajaa kaksi viidesosaa kannattaa periaatteessa yhteistä rahaa ja noin puolet vastustaa sitä.

Kaksi kolmesta vastaajasta haluaisi lisää tietoa rahaliitosta ja yhteisestä rahasta. Samaan aikaan 73 prosenttia kansalaisista arvioi oman EU-tietämyksensä huonoksi. Tutkimuksen toteutti Suomen Gallup Euroopan komission Suomen-edustuston, Suomen Pankin, ulkoministeriön Eurooppa-tiedotuksen sekä valtiovarainministeriön toimeksiannosta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme