Mainos
Mainos

Enemmistö suomalaisista tyytymätön hallitukseen

Enemmistö suomalaisista on tyytymätön nykyiseen hallitukseen. Sanomalehti Kalevan Suomen Gallupilla teettämä mielipidekysely osoittaa, että tyytymättömiä on 52 prosenttia kansasta. Tyytyväisten joukkoon kuuluu vain joka viides suomalainen.

Edes hallituspuolueiden omat kannattajat eivät katso hallitusta suopeasti. Erittäin tai melko tyytyväisten osuus ei nouse missään hallituspuolueessa edes lähelle puolta.

Tosin viime keväiseen tutkimukseen verrattuna hallitus saa nyt omiltaan aiempaa enemmän sympatiaa. Tyytyväisimpiä ovat SDP:n kannattajat ja seuraavina tulevat kokoomuslaiset.

Tyrmäävän kielteisesti hallituksen suhtaudutaan vasemmistoliiton riveissä: vain viisi prosenttia on tyytyväinen hallituksen toimintaan. Opposition suhtautuminen hallitukseen on kiristynyt entisestään.

Tutkimus tehtiin marras-joulukuun vaihteessa, ja sitä varten haastateltiin puhelimitse yli 900:aa suomalaista. Tutkimuksen virhemarginaali on kolme prosenttia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme