Mainos
Mainos

Enemmistö suomalaisista uskoo työskentelevänsä 63-vuotiaana

Parhaiten työssäjaksamista voi vastaajien mielestä edistää lisäämällä mahdollisuuksia vaikuttaa omaan työhön. Työssäjaksamisen suurimpia haasteita ovat puolestaan työn kiivastahtisuus ja työelämän vaatimustaso.

Kaksi kolmesta työikäisestä uskoo jaksavansa tehdä töitä 63-vuotiaaksi ja ylikin. Työeläkevakuuttajien teettämän kyselyn mukaan joka kolmas ei usko jatkavansa töissä 63-vuotiaaksi asti.

Vastanneista yksi viidestä uskoo tekevänsä töitä vielä 63 ikävuoden jälkeenkin.

Työssäjaksamisen suurimpina esteitä nähtiin työelämän vaatimustaso ja työn kiivastahtisuus. Monia vastaajia huoletti myös yleinen epävarmuus työstä ja toimeentulosta sekä henkiset tekijät, kuten työperäinen masennus ja uupuminen.

Vastaajien mielestä parhaiten työssäjaksamista voisi edistää lisäämällä mahdollisuuksia vaikuttaa omaan työhönsä.

Kysely tehtiin puhelinhaastatteluina kesäkuun alussa. Siihen vastasi tuhat yli 15-vuotiasta mannersuomalaista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot