Mainos
Mainos

Enemmistö suomalaisista vapauttaisi viinin myynnin

Aamulehden teettämän kyselyn mukaan noin 60 prosenttia suomalaisista vapauttaisi viinin ja itsehoitolääkkeiden myynnin.

Suomalaisten enemmistö vapauttaisi viinin ja itsehoitolääkkeiden myynnin, ilmenee Aamulehden Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä. Myyntirajoitusten poistamista kannatti 60 prosenttia vastanneista.

Myynnin vapauttamista ajavat erityisesti päivittäistavarakauppiaat. Kauppiaiden mukaan rajoitusten poistaminen parantaisi asiakaspalvelua ja kaupan kannattavuutta, kirjoittaa Aamulehti.

Apteekkarit ja lääkekauppaa valvovat viranomaiset puolestaan pitäisivät lääkkeet paikassa, jossa on tarjolla asiantuntevaa neuvontaa.

Viinin vapauttamisen vastustajat löytyvät lehden mukaan Alkosta ja Sosiaali- ja terveysministeriöstä. Ministeriössä pelätään, että viinin myynti ruokakaupoissa johtaisi alkoholin aiheuttamien ongelmien pahenemiseen.

55 prosenttia vastanneista ilmoitti, että ei kävisi sunnuntaisin kaupassa nykyistä useammin, vaikka sunnuntaiaukioloja lisättäisiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme