Mainos
Mainos

Enemmistö torjuu veronkorotukset palvelujen parantamiseksi

Tiukimmin korotuksia vastustivat suurituloiset. Korotusten kannalla olevat haluaisivat suunnata verorahoja lisää vanhustenhuoltoon ja terveyskeskuksiin.

Enemmistö suomalaisista ei halua maksaa lisää veroja saadakseen parempia palveluja yhteiskunnalta. Iltalehden teettämässä kyselyssä 57 prosenttia vastanneista torjui veronkorotukset.

Tänään julkaistussa kyselyssä 43 prosenttia oli valmiita maksamaan lisää. Heistä lähes 70 prosenttia halusi suunnata verorahoja lisää vanhustenhuollon ja terveyskeskusten toiminnan kehittämiseen. Peruskoulutus, työllisyyden turvaaminen ja poliisilaitos saivat myös kannatusta. Näitä kohteita kannattivat nelisenkymmentä prosenttia korotusten kannattajista.

Tutkimus- ja tuotekehittely ja kunnalliset liikuntapaikat olivat vähemmän suosittuja kohteita.

Veronkorotuksia vastustivat tiukimmin suurituloiset, joiden kuukausitulot ovat yli 10 000 euroa kuussa. Heistä 71 prosenttia torjui veronkorotukset. Myös pelkän kansakoulun käyneistä 67 prosenttia vastusti veronkorotuksia.

Tutkimuksen teki Think If-Laboratories Oy joulukuun alussa. Siihen vastasi 2768 henkilöä, jotka ovat tutkimuksen tekijöiden mukaan iän, sukupuolen ja asuinpaikan suhteen edustava otos täysi-ikäisistä suomalaisista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot