Mainos
Mainos

Enemmistö vastustaa lisäydinvoimaa

Enemmistö kansalaisista vastustaa ydinvoiman lisärakentamista. Lähes kaksi kolmesta eli 65 prosenttia haluaisi asiasta kansanäänestyksen.

Ylen tv-uutisten Taloustutkimuksella teettämän tuoreen kyselyn mukaan 49 prosenttia kansalaisista on lisäydinvoiman rakentamista vastaan ja 45 prosenttia kannattaa sitä. Kuusi prosenttia vastanneista ei osannut tai halunnut kertoa kantaansa.

Taloustutkimuksen kyselyyn vastasi tammi- helmikuun vaihteessa 1002 kansalaista. Tutkimuksen virhemarginaali on +/- 3 prosenttiyksikköä.

Ehdottomasti ydinvoiman puolella ilmoitti olevansa kyselyyn vastanneista 16 prosenttia ja enimmäkseen puolella 29 prosenttia. Ehdottomasti ydinvoimaa vastaan puolestaan ilmoitti olevansa 23 prosenttia ja enimmäkseen sitä vastaan 26 prosenttia.

Lähes kaksi kolmesta eli 65 prosenttia halusi asiasta kansanäänestyksen. Kysymykseen, pitäisikö viidennen ydinvoiman rakentamisesta järjestää kansanäänestys, vastasi 65 prosenttia kyllä, 33 prosenttia ei ja kaksi prosenttia ei osannut sanoa kantaansa.

Eniten ydinvoiman lisärakentamisen kannattajia löytyy kokoomuksesta ja SDP:stä sekä vastustajia vihreistä ja vasemmistoliitosta. Suurista puolueista keskustan äänestäjillä ydinvoiman kannatus ja vastustus jakautuu tasaisimmin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot