Mainos
Mainos

Enemmistöä suomalaismetsistä ei ole vakuutettu kunnolla

Vain arviolta kolmannes Suomen metsistä on vakuutettu kunnolla, kertoo Keskisuomalainen. Vakuutusyhtiö Tapiolan markkinointijohtaja Jukka Saastamoinen arvioi, että lisäksi 10-20 prosentilla metsistä on niin kutsuttu ainaismetsävakuutus.

Tätä vakuutusta ei kuitenkaan ole sidottu mihinkään indeksiin, eikä sitä Saastamoisen mukaan voida pitää riittävänä vakuutuksena metsälle.

Metsävakuutusten kasvuvauhti on ollut vain prosentin verran vuodessa. Saastamoinen arvelee, että metsänomistajat eivät usko vahinkojen sattuvan omalle kohdalleen. Finanssialan keskusliiton vahingontorjuntapäällikkö Seppo Pekurinen kummastelee alhaista vakuutusintoa.

- Auto, kesämökki ja muu omaisuus vakuutetaan aina, mutta ei metsää. Keskikokoiseen metsään saa vuotuisen palovakuutuksen yhden tukkipuun hinnalla, Pekurinen kertoo Keskisuomalaisessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme