Mainos
Mainos

Energiansäästöviikko alkaa

Tällä viikolla vietetään energiansäästöviikkoa. Säästöviikon tavoitteena on hillitä ilmastonmuutosta lisäämällä tietoisuutta energiansäästämisen mahdollisuuksista.

Viikon aikana kiinnitetään erityishuomiota energian käyttöön työpaikoilla ja oppilaitoksissa.

Esimerkiksi työasemien sähkönkulutus vähenee lähes 60 prosenttia, kun helpot säästökeinot otetaan käyttöön. Näihin kuuluu esimerkiksi se, että tietokoneen näyttö sammutetaan kokouksen tai ruokatauon ajaksi ja koko tietokone työpäivän päätteeksi. Jos esimerkiksi julkishallinnon tietokoneet olisivat päällä vain silloin, kun niitä käytetään, säästyisi verovaroja vuosittain lähes 10 miljoonaa euroa.

Kotona energiaa voi säästää esimerkiksi laskemalla huoneen lämpötilaa asteen verran. Tällöin energiaan säästyy viitisen prosenttia. Energiaa säästyy myös, kun sammuttaa turhat valot tai ottaa tavallista lyhyemmän suihkun. Lämpimän saunan ei kannata antaa odottaa. Energiansäästölamput ovat hyvä valinta sekä kodinkoneet, jotka ovat energiatehokkuudeltaan A-luokkaa. Energiaa säästävä myös kävelee tai pyöräilee lyhyet matkat. Oman auton sijasta kannattaa matkustaa julkisilla - tai ainakin valita taloudellinen ajotapa.

Energian säästäviikkoa on vietetty jo yli kymmenen vuoden ajan. Säästöviikossa on tänä vuonna mukana lähes 300 yritystä ja yhteisöä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme