Mainos
Mainos

Energiatehokkuudella suuriin säästöihin

Selvityksen mukaan Suomessa voitaisiin työasemien järkevällä käytöllä säästää sähköä saman verran kuin menee 30 000 omakotitalon lämmittämiseen.

Julkishallinnossa olisi mahdollista saada vuodessa lähes kymmenen miljoonan euron säästöt, mikäli tietokoneita ja oheislaitteita käytettäisiin energiatehokkaasti. Kun yritykset ja kotikoneet lasketaan mukaan, säästömahdollisuudet nousevat vuodessa jopa 50 miljoonaan euroon.

Motiva Oy:n teettämän selvityksen mukaan Suomessa voitaisiin työasemien järkevällä käytöllä säästää sähköä saman verran kuin menee 30 000 omakotitalon lämmittämiseen.

Säästöjä on mahdollista saada aikaan sekä ennakoivilla että käytön aikaisilla toimenpiteillä. Ennakoivilla toimilla tarkoitetaan sitä, että laitetta ostettaessa kiinnitetään huomiota sen energiankulutukseen ja käyttötarkoitukseen. Myös virransäästöasetukset kannattaa tehdä huolellisesti.

Käytönaikaisista toimista tärkein on se, että pitää laitetta päällä vain silloin kun tarvitsee sitä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot