Mainos
Mainos

Energiatehokkuus näyttävästi esillä Vuoreksen asuntomessuilla

Energiatehokas rakentaminen on näyttävästi esillä ensi kesän asuntomessuilla Tampereen Vuoreksessa. Messualueen 27 omakotitalosta yli kolmasosa rakennetaan energiaa säästäviksi passiivitaloiksi, kahta jopa nollaenergiataloiksi.

Lisäksi alueelle tulee jätteiden putkikeräysjärjestelmä, jonka ansiosta jäteautot eivät jyristele asuinalueella. Asukkaat vievät jätteet lajiteltuina keräyspönttöihin, joista alipaine imaisee ne maanalaisia putkia pitkin kokoamisasemalle.

Uudentyyppinen jätteenkeräysjärjestelmä on tarkoitus rakentaa lähes koko Vuoreksen alueelle.

Messualueen kerros- ja rivitaloihin tulee vuokra-, omistus- ja asumisoikeusasuntoja. Uutta Vuoreksen kaupunginosaa halutaan rakentaa tiiviisti ja matalasti. Niinpä asuntomessujen kerrostaloissakin on enimmillään neljä kerrosta.

Asuntomessualueelle on tulossa kaikkiaan 185 asuntoa.

Tampereen ja Lempäälän yhteishanke

Vuoreksen asuinalue sijoittuu Tampereen ja viereisen Lempäälän kunnan väliselle raja-alueelle. Vuores onkin Tampereen ja Lempäälän yhteishanke. Rakentaminen on jo täydessä käynnissä Tampereen puolella, mutta Lempäälän puolella hankkeen käynnistys on ollut tahmeata.

Koko Vuoreksesta kaavaillaan noin 13000 asukkaan ja tuhansien työpaikkojen kaupunginosaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme