Mainos
Mainos

Enestam: Aseostot politisoitumassa

Puolustusministeri Jan-Erik Enestam katsoo, että Suomen mahdolliset tulevaisuuden aseostot Israelista politisoituvat. Enestam kertoi Satakunnan Kansan haastattelussa tänään, että puolustusministeriö on saamassa arvioitavakseen kaksi uutta asetarvikehankintaa, joihin liittyy myös Israel.

-Jos näissä hankinnoissa israelilaisen tarjouksen hinta ja ominaisuudet osoittautuvat parhaiksi, ostaminen on poliittinen päätös, mutta myös ostamatta jättäminen on poliittinen päätös, ministeri linjasi.

Enestamin mukaan kriisialueelta tehtävät ostot ovat nykytilanteessa joka tapauksessa vaikeutuneet.

-Ei tarvitse olla kaukaa viisas ymmärtääkseen, että myönteisen päätöksen tekeminen olisi vaikeaa.

Enestam selvitti asehankintoja Israelista viime viikolla eduskunnassa, kun puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Jaakko Laakso oli tehnyt asiasta kirjallisen kysymyksen.

Enestamin mainitsemat kaksi asetarvikehankintaa ovat vasta valmisteltavina puolustusministeriössä. Ministeriön osastopäällikkö Iiro Lavonen arvioi Satakunnan Kansassa, että päätöstä hankinnoista ei pystytä tekemään ennen kesää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme