Mainos
Mainos

Enestam ei lähde ehdolle eurovaaleihin

Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Jan-Erik Enestam ei asetu ehdolle ensi kesän EU-parlamenttivaaleissa. Hän kertoi asiasta torstain Åbo Underrättelser -lehdessä ja vahvisti sen samana aamuna puolueen työvaliokunnassa.

Enestamin keskusteli asiasta tukijoukkojensa kanssa. Tukijat pitivät työtä eduskunnassa europarlamenttia tärkeämpänä.

Enestamin mukaan ehdokkaiden etsiminen on edennyt hyvin, ja hän odotti puolueen voivan esitellä mielenkiintoisen ehdokaslistan puoluehallituksen kokoukselle 30. tammikuuta. RKP ei aio nimetä mitään pääehdokasta, vaan tuo esille useita suhteellisen tasavahvoja ehdokkaita.

Enestam sanoi uskovansa, että RKP voi pitää paikkansa EU-parlamentissa, vaikka Suomen paikkamäärä vähenee kuudestatoista neljääntoista.

Entinen kansanedustaja Håkan Nordman ilmoitti puolestaan tänään, että hän on valmis asettumaan ehdolle RKP:n listoille. Vaasan kaupunginvaltuuston puheenjohtajana toimiva Nordman sanoi haluavansa mukaan rakentamaan vakaata Eurooppaa. Nordman ehti toimia eduskunnassa neljä kautta.

Närpiön kaupunginjohtaja Gustav Skuthälla (r.) ilmoittautui ehdokkaaksi jo viime viikolla.

EU-vaalit järjestetään 13. kesäkuuta 2004.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme