Mainos
Mainos

Enestam: Eri näkökulmat huomioon ympäristönsuojelussa

Ympäristöministerin mielestä eri näkökulmien kuunteleminen ympäristökysymysten käsittelyssä ehkäisisi päätöksiä koskevia valituskierroksia.

Ympäristöministeri Jan-Erik Enestam kaipaa realismia ympäristönsuojeluun.

Ympäristöministerin mielestä ympäristönsuojeluhankkeissa tulisi jo alkuvaiheessa ottaa huomioon eri intressiryhmien näkemykset. Väli-Suomen sanomalehtien haastattelema Enestam uskoo, että tällä tavoin vältyttäisiin mittavilta valituskierroksilta, joihin on jouduttu esimerkiksi Natura-ohjelmassa.

Vaikka Enestam korostaakin realismin tärkeyttä ympäristöasioissa, ei hän kuitenkaan tyrmää idealismin tärkeyttä ympäristöasioissa.

- Luontoa pitää suojella ihmiselle eikä ihmisille, ministeri kiteyttää.

Enestam kertoo asettavansa lähiaikoina työryhmän hakemaan ratkaisuja kestävän kulutuksen ja tuotannon edistämiseksi. Työryhmän on määrä ottaa kantaa myös ympäristöverotuksen kehittämiseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot