Mainos
Mainos

Enestam: EU:lla oltava kriisinhallintajoukot

Puolustusministeri Jan-Erik Enestam sanoo, että kriisinhallintaan tarkoitettujen sotilaallisten voimavarojen kehittäminen on välttämätöntä, jos EU:n toimintakykyä aiotaan edistää sovittujen tavoitteiden mukaisesti.

Jan-Erik Enestam

Enestam ihmettelee kritiikkiä, joka kohdistuu sotilaskyvyn korostamiseen Euroopan Unionin kehittämisessä. Enestamin mukaan Helsingin Eurooppa-neuvostossa sovittiin yhteisestä joukkotavoitteesta. Tavoite on määrätty siten, että unioni voisi sen asettamissa rajoissa toteuttaa eri tasoisia kriisinhallintaoperaatioita joko Naton voimavaroihin turvautuen tai ilman niitä.

-Tavoitteella tarkoitetaan 50 000-60 000 sotilaan joukkopoolia, josta unionimaat voisivat tapauskohtaisesti koota itsenäiseen toimintaan kykenevän joukon. Lisäksi määritellään tarvittavat meri- ja ilmavoimien joukot, kirjoittaa Enestam Turun Sanomissa.

Hänen mukaansa kriisinhallintajoukko on voitava lähettää ja saattaa toimintavalmiiksi vähintään 60 vuorokaudessa, ja sen tulisi kyetä toimimaan operaatiossa vähintään vuoden ajan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot