Mainos
Mainos

Enestam haluaa pitää yllä Nato-keskustelua

Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, puolustusministeri Jan-Erik Enestam haluaa pitää yllä Nato-keskustelua. Enestam toivoo, että Naton eduista ja haitoista keskusteltaisiin avoimesti.

TV1:n vaaliohjelmassa esiintynyt Enestam oli myös eri mieltä kuin presidentti Mauno Koivisto, joka ei nähnyt Nato-jäsenyydessä mitään hyvää Suomelle. Enestam kommentoi Koiviston lausuntoa toteamalla, ettei Naton rooli ole ollut ihan mitätön. Rauha on säilytetty Euroopassa.

Enestamin mukaan Nato on ja tulee olemaan tärkeä turvallisuuspoliittinen tekijä ainakin lähitulevaisuudessa.

RKP:n toisena edustajana puoluetentissä vastaillut peruspalveluministeri Eva Biaudet huomautti, ettei kuva voi olla niin yksinkertainen, kuin Koivisto oli asian nähnyt. Biaudet viittasi erityisesti Naton toimintaan kriisinhallintatehtävissä.

Keskenään eri mieltä Enestam ja Biaudet olivat siitä, pitäisikö mahdollisesta Nato-jäsenyydestä järjestää kansanäänestys. Biaudet'n mielestä pitää, kun taas Enestamin vastaus oli "tottakai ei". Enestamin silmissä Nato-jäsenyys olisi verrattavissa jäsenyyteen kansainvälisissä järjestöissä kuten YK:ssa tai Euroopan turvajärjestössä Etyjissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme