Mainos
Mainos

Enestam haluaisi Suomen Natoon

Puolustusministeri Jan-Erik Enestamin mielestä EU:lla ei ole vaihtoehtoja Natolle. Hänen mukaansa Emu-Suomen pitää EU:n muiden ydinmaiden tapaan olla myös Naton jäsen.

Enestam sanoo kaupunkilehti Turkulaisen haastattelussa myös, ettei sotilasliitosta ole järkevää tehdä toisarvoista eurooppalaista organisaatiota, koska se johtaisi Yhdysvaltojen vetäytymiseen Euroopasta. Tulevaisuudessa myös eurooppalainen kriisinhallinta on riippuvainen Natosta, Enestam sanoo.

-Ja miksi ei olisi? Onhan 11 EU:n 15 jäsenmaasta myös Naton jäseniä. Puolustusministerin mukaan Suomi on Euroopan ehdottomia kärkimaita kriisinhallinnassa. Suomeen on perustettu kolme kriisinhallinnan valmiusprikaatia, joista yksi osallistuu sotilaalliseen kriisinhallintaa. Parantamisen varaa on lähinnä nopeudessa.
-Meidän tulee olla varustettu ja paikalla nopeammin kuin Bosniassa. Kuljetushelikopterit tulevat tältä osin tarpeeseen, Enestam arvioi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme