Mainos
Mainos

Enestam: Kuntien lykättävä tuulivoimapäätöksiä

Ympäristöministeri Jan-Erik Enestam kehottaa kuntia lykkäämään tuulivoiman rakentamispäätöksiä kunnes päätöksentekoprosessi on selvitetty kunnolla. Nyt tulkinnat ovat Enestamin mukaan epäselviä.

Jan-Erik Enestam kertoo tänään Åbo Underrättelserin haastattelussa pyytäneensä ympäristöministeriön virkamiehiä selvittämään, miten rakennus- ja maankäyttölakia voidaan tulkita. Nyt noudatetaan tulkintaa, jonka mukaan tuulimyllyn voi rakentaa kunnallisella rakennusluvalla.

Ympäristöministerin mukaan tänä syksynä kunnat saavat ministeriöltä uudet ohjeet lakien tulkinnasta. Enestamin mukaan kuntien olisi viisasta ottaa rauhallisesti ja odottaa uusia ohjeita.

Uudet säännöt eivät sinänsä ratkaise tuulivoimasta kehkeytyneitä kiistoja, mutta Enestam toivoo että ainakin päätöksenteko selkiintyy. Kuntalaisilla on jo nyt mahdollisuus valittaa rakennusluvista.

Enestamin mielestä tuulivoimalat pitäisi keskittää teollisuusalueille.

-Järkihän sanoo, että jos tuulivoimasta halutaan mahdollisimman suuri hyöty, pitää myllyt keskittää. Silloin vältetään tilanne, että joka niemennokassa joskus tuulee seisoo tuulimylly, ministeri sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme