Mainos
Mainos

Enestam: Nato-vastustus este jäsenyydelle

Puolustusministeri Jan-Erik Enestam pitää Suomen Nato-jäsenyyttä mahdottomana, mikäli jäsenyyden vastustus pysyy nykyisellä tasollaan.

Puolustusministeri Enestamin mukaan kansalaisten jyrkkä Nato-vastaisuus on este jäsenyydelle.

Puolustusministeri, RKP:n puoluejohtaja Jan-Erik Enestam ei pidä Suomen Nato-jäsenyyttä mahdollisena, jos kansalaismielipide pysyy yhtä kielteisenä kuin nykyisin.

-Silloin jäsenyydelle ei ole valtakirjaa, Enestam toteaa STT:n haastattelussa.

Enestamin mielestä nyt olisi kuitenkin tarpeellista pohtia tarkkaan Suomelle koituvia hyötyjä ja haittoja jäsenyydestä ja Naton ulkopuolelle jäämisestä. Se on tärkeämpää kuin keskustelu siitä, pitäisikö järjestää kansanäänestys vai ei.

Enestam arvioi, että Naton ja Yhdysvaltojen omat operaatiot menevät ihmisten silmissä jossain määrin sekaisin. Esimerkiksi Afganistanin tai Irakin operaatiot mielletään Naton toimiksi, hän arvelee.

Haastattelussa Enestam ottaa kantaa myös nykyiseen veropolitiikkaan. Ministeri perää maltillisia veroalennuksia tulevalla hallituskaudella, mutta ei pidä perusteltuna asettaa tarkkoja tavoitteita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme