Mainos
Mainos

Enestam päättäisi lisäydinvoimasta kahden vuoden päästä

Päätös ydinvoimasta voidaan ympäristöministerin mukaan tehdä vasta, kun tiedetään mitä seuraa Kioton ilmastosopimuksen jälkeen. Sopimuksen jatkosta tiedetään aikaisintaan 2009.

Ympäristöministerin tehtävästä luopuva Jan-Erik Enestam ratkaisisi kuudennen ydinvoimalan rakentamisen vasta kahden vuoden kuluttua.

Enestamin mielestä päätökseen ei ole kunnon edellytyksiä ennen kuin tiedetään, mitä tapahtuu vuonna 2012 päättyvän Kioton ilmastosopimuksen jälkeen. Hän arvioi Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa, ettei siitä ole selvyyttä ennen kuin vuonna 2009.

- Kysymys kuuluu, investoiko teollisuus Suomeen jatkossa niin paljon, että lisäenergiaa tarvitaan. Tästä riippuu, kannattaako lisäydinvoimaa enää yleensä rakentaa. Poliittisesti prosessi kuudennen ydinvoimalan rakentamiseksi etenisi kyllä vaivattomammin kuin viidettä voimalaa rakennettaessa, jos vain hakemus tulee.

Enestam arvioi, ettei uuden ydinvoimalan vastustus olisi läheskään yhtä kovaa kuin viimeksi. Keskusteluun vaikuttavat valittu energiapoliittinen linja ja ilmastonmuutos.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme