Mainos
Mainos

Enestam puolustaa poliisin peitetoimia

Sisäministerin Jan-Erik Enestam (r.) perustelee poliisilakiin esitettyjä mahdollisuuksia peitetoimintaan ja valeostoihin sillä, että niitä tarvitaan vakavan ja järjestäytyneen rikollisuuden torjunnan tehostamisessa.

Enestam sanoi tänään Mikkelissä, että peitetoimintaan liittyvä soluttautuminen voisi lievimmillään olla esimerkiksi peiteammatin varjolla tietojen hankkimista rikollisesta toiminnasta.
-Peitetoiminta on tarkoitus rajata vain törkeimpien ja yhteiskunnallisesti vaarallisimpien rikosten torjuntaan ja tutkintaan. Tällaisia rikoksia ovat mm. maanpetos-, valtio- ja henkirikokset, törkeä vapaudenriisto, tuhotyö tai törkeä tuhotyö, ydinräjähderikos, törkeä ympäristön turmeleminen, törkeä huumausainerikos sekä eräät muut huomattavan vakavat rikokset, Enestam luetteli. Valeostoja käytettäisiin mm. huumausaineiden ostamiseen pois markkinoilta. Poliisilakiin ehdotetut muutokset ovat lausuntokierroksella.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme