Mainos
Mainos

Enestam: Rasisti ei voi toimia poliisina

Sisäministeri Jan-Erik Enestam lupaa voimakkaita toimia, jos poliisivoimista löytyy rasisteja. Sanomalehti Karjalaisen haastattelussa Enestam toteaa, ettei pakolaisia apinoiksi nimittelevä ihminen voi toimia poliisina.

Tutkimusten ollessa käynnissä Enestam ei halua arvioida, onko Joensuun poliisia vastaan esitetyissä rasismisyytteissä perää.
-Jos poliisitutkimuksissa ilmenee, että syytöksissä on perää, niin sellaiseen puututaan kyllä välittömästi ja mitä ankarimmalla kädellä.

Ministerin mukaan poliisikunnassa tullaan tekemään asennetutkimus. Sen perusteella päätetään, tarvitsevatko poliisit asennekasvatusta, Enestam sanoi.

Enestam ihmettelee Joensuun poliisin neuvoa, jonka mukaan ulkomaalaisten pitäisi pysyä kotona, jos he ovat saaneet uhkailuja. Hän katsoo, että kaupungissa riehuneet skinit olisi pitänyt panna järjestykseen jo ajat sitten. Hän antaa täyden tukensa poliisin iskulle, joka tehtiin marraskuussa skinien kerhohuoneeseen.
-Viimeistään nyt pitää osoittaa, että tässä on tosi kysymyksessä ja iskeä mieluummin rajusti kuin helläkätisesti.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme