Mainos
Mainos

Enestam: Rohkeasti EU:n puolustusytimeen

Ympäristöministeri Jan-Erik Enestamin mielestä Suomen tulisi niin kansallisen turvallisuutemme kuin integraatiopolitiikan kokonaisuuden kannalta pyrkiä tiivistämään EU:n puolustusyhteistyötä.

RKP:n puheenjohtajan, ympäristöministeri Jan-Erik Enestamin mielestä Suomen tulee osallistua aktiivisesti ja avoimin mielin EU:n puolustusyhteistyön tiivistämiseen, vaikkeivät kaikki EU:n tulevaisuuskonventin puolustukseen liittyvät ehdotukset miellytäkään.

Enestam kirjoittaa tiistain Turun Sanomien kolumnissaan, että sekä kansallisen turvallisuutemme että menestyksekkään integraatiopolitiikan kokonaisuuden kannalta on tärkeää, ettemme vapaaehtoisesti heittäydy sivuraiteelle. Enestamin mukaan EU:n globaalia roolia on kehitettävä mahdollisimman tiiviissä yhteistyössä Yhdysvaltojen kanssa, sillä eurooppalaisen turvallisuusidentiteetin rakentaminen Yhdysvaltain vastaiseksi tai sen kanssa kilpailevaksi on jo lähtökohdiltaan tuhoon tuomittu ajatus.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot