Mainos
Mainos

Enestam: Suomalaiset rauhanturvaajat pois Libanonista

Puolustusministeri Jan-Erik Enestamin mielestä Suomen tulee vetäytyä YK:n Etelä-Libanonin rauhanturvaoperaatiosta, koska tilanne alueella on liian vaarallinen.

Etelä-Suomen Sanomille ja Satakunnan Kansalle antamassaan haastattelussa Enestam pitää tilannetta alueella vaarallisena ja sanoo, että jo nyt on ollut tilanteita, joissa vain hyvä onni ja koulutus ovat säästäneet rauhanturvaajia henkienmenetyksiltä.

Enestam esittää, että Suomi tekisi ehdollisen päätöksen vetäytymisestä tietyn ajan kuluessa. Jos tilanne alueella kärjistyy, pitäisi suomalaisten Enestamin mukaan vetäytyä nopeammin.
-Vetäytyminen Etelä-Libanonista mahdollistaisi osallistumisen johonkin muuhun operaatioon, sanoo Enestam. Hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan on määrä käsitellä Etelä-Libanonin rauhanturva-asiaa parin viikon sisällä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot