Mainos
Mainos

Enestam: Suomen ratifioitava EU-perustuslaki

Ympäristöministerin mukaan Suomen tulisi vahvistaa unionin perustuslaillinen sopimus ennen EU:n puheenjohtajuutta.

RKP:n puheenjohtaja, ympäristöministeri Jan-Erik Enestam haluaa Suomen ratifioivan EU:n perustuslain.

Enestamin mukaan Suomella ei ole hyväksyttäviä syitä olla vahvistamatta perustuslakia. Hänen mielestään Suomen pitäisi ilmoittaa suunnitelmasta ensi viikon EU-huippukokouksessa.

- On tärkeää, että Suomi ratifioi perustuslaillisen sopimuksen ennen kuin otamme EU:n puheenjohtajuuden, Enestam sanoi puolueensa Turunmaan piirin kuntaparlamenttiristeilyllä.

Enestamin mukaan on selvä, että Ranskan ja Hollannin kansanäänestysten jälkeen sopimus ei tule voimaan nykymuodossaan.

- Puheenjohtajamaana meidän on uskallettava avata tietä, erityisesti tällaisena aikana kun kritiikki EU:ta vastaan vahvistuu.

Enestam sanoi uskovansa EU:hun ja luonnehti unionin laajentumista historialliseksi tapahtumaksi, jonka merkitys on sanoin kuvaamattoman suuri.

- Suomesta tuli nettomaksaja, mutta paremmasta ja turvallisemmasta EU:sta kannattaa maksaa. Uusi perustuslaki selventää ja yksinkertaistaa EU:n rakenteita. Sen takia ratifioinnin pitäisi olla kriitikkojen korkein toivomus, Enestam sanoi.

(MTV-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme