Mainos
Mainos

Enestam: Työryhmä pohtimaan siviilipalvelusta

Puolustusministeri Jan-Erik Enestam haluaa pysäyttää työministeriön ehdotuksen siviilipalvelusajan lyhentämisestä Suomessa. Sen sijaan ministeri haluaisi perustaa työryhmän, joka pohtisi perusteellisesti palvelusajan pituutta. Enestam sanoi maanantaina, ettei hän tiedä, kannattaako hallituksen enemmistö työministeri Tarja Filatovin ehdotusta lyhentää siviilipalvelusaikaa nykyisestä 13 kuukaudesta 11 kuukauteen.

-Se jää nähtäväksi. Toivon, että minun ehdotukseni työryhmästä saisi tukea. On aika lailla poikkeuksellista, että radikaaleihin muutosesityksiin ryhdytään yhden selvitysmiehen raportin perusteella, sanoi Enestam WEU:n ministerikokouksen yhteydessä Portossa Portugalissa. Filatov haluaisi, että hallitus jo kevään aikana antaisi esityksen eduskunnalle siviilipalvelusajan lyhentämisestä.

Enestamin avustajan mukaan puolustusministeri on esittänyt työministeriölle kirjeitse työryhmän perustamista. Erityisen huolestunut Enestam on tiedoista, että siviilipalvelus olisi mahdollista suorittaa myös kriisi- ja sota-aikana.
-Riippumatta siitä, olenko puolustusministeri vai en, niin kansalaisena olisin erittäin huolestunut siitä, jos tällaiseen olisi edes teoreettinen mahdollisuus. Enestam toisti näkemyksenään, että nykyinen 13 kuukauden palvelusaika on sopiva siviilipalvelukseen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot