Mainos
Mainos

Enestam tyytyväinen Norjan päätökseen

Pohjoismainen yhteistyöministeri Jan-Erik Enestam on erittäin tyytyväinen siihen, että Norja on nyt päättänyt sallia norjalaisille yrityksille jälleen lihatuotteiden tuonnin Suomesta.

-Päätös oli kyllä odotettu. Oli merkillistä, että kielto ylipäätään saatettiin voimaan. Meillähän on puhtaat paperit, kun tarkastellaan vain eläinlääketieteellisiä perusteita, Enestam huomautti.

Enestamin käynti Oslossa Pohjoismaiden neuvoston ympäristökokouksessa oli pikainen. Hänen täytyi palata kotimaahan ehtiäkseen mukaan presidentti Tarja Halosen valtiovierailulle Tanskaan. Enestamille ei näin jäänyt aikaa keskustella Norjan ja Ruotsin asettamista tuontikielloista. Ruotsin pohjoismainen yhteistyöministeri ei edes ollut mukana Oslon kokouksessa.

Enestamilla ei ole tietoa siitä, millainen Ruotsin kanta asiaan on juuri tällä hetkellä, mutta hän toivoo Norjan päätöksen vaikuttavan positiivisesti ja sekä Norjan että Ruotsin poistavan tuontikiellon myös yksityishenkilöiltä.

Suomessa maataloustuottajat ovat vaatineet hallitukselta vastatoimia Norjaa ja Ruotsia vastaan. Enestam ei sulje pois sitä mahdollisuutta, että Suomi ryhtyisi joihinkin vastatoimiin, mutta hän haluaa antaa pohjoismaisille naapureille lisää aikaa.

-Norjan osaltahan tilanne on parempi nyt, kun kaupallinen tuontikielto on kumottu. Toivomme asian järjestyvän ja sekä ruotsalaisten että norjalaisten poistavan kiellon myös yksityishenkilöiden osalta. Muutoin meidän on kyllä harkittava vastatoimia, kertoi Enestam Oslossa ennen kiirehtimistään paluumatkalle.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme