Mainos
Mainos

Enestam uskoo asevelvollisuuden säilymiseen

Puolustusministeri Jan-Erik Enestam uskoo, että yleinen asevelvollisuus ja alueellinen puolustusjärjestelmä säilyttävät tulevaisuudessakin merkityksensä Suomen sotilaallisessa puolustamisessa.

-Edes turvallisuuspoliittisten muutosten pyörteissä ei ole nähtävissä perusteltuja syitä ryhtyä muuttamaan näitä kansallisen puolustuksemme peruspilareita, Enstam sanoi avatessaan tänään 167. valtakunnallisen maanpuolustuskurssin Helsingissä.

Enestam huomautti, että yleinen asevelvollisuus pitää puolustushallinnon palkkakulut kohtuullisina, minkä ansiosta Suomessa on kyetty panostamaan suhteellisen hyvin hankintoihin.

Keskustelussa Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä on asevelvollisuusarmeijan asema asetettu kyseenalaiseksi. Viimeksi asian nosti keskusteluun Vihreän liiton puheenjohtaja Osmo Soininvaara, joka ihmetteli, mihin Suomi tarvitsee nykyisensuuruista armeijaa. Soininvaaran mielestä yhteiskunnalle tulee kalliiksi, kun töihin ja opiskeluun kykenevät miehet lojuvat kasarmeilla.

Seuraavan vaalikauden haasteista Enestam mainitsi ensimmäiseksi tarpeen pysyttäytyä toimintaympäristön muutoksen vauhdissa. Enestamin mielestä se on olennaisinta Suomen kaltaisen sotilaallisesti pienen valtion turvallisuus- ja puolustuspolitiikan menestymisen kannalta. Ministeri viittasi terrori-iskuihin ja uudenlaisiin uhkatekijöihin, joiden ennaltaehkäiseminen ja torjunta vaativat entisestään tiivistyvää kansainvälistä yhteistyötä.

Enstam ei puuttunut puheessaan Naton laajentumiseen tai Suomessa käytyyn keskusteluun siitä, milloin kysymys jäsenyydestä voisi täällä tulla ajankohtaiseksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot