Mainos
Mainos

Enestam uudelleen RKP:n johtoon

Puolustusministeri Jan-Erik Enestam valittiin tänään uudelleen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtajaksi.

Vastaehdokkaita ei puoluekokouksessa ollut, ja myös kolme varapuheenjohtajaa valittiin sopuvaaleilla. Kansanedustaja Christina Gestrin Espoosta jatkaa varapuheenjohtajana. Uusiksi varapuheenjohtajiksi tulivat vaalilautakunnan esityksen mukaisesti helsinkiläinen Henrik Aminoff ja vaasalainen Kristina Stenman.

Valinnat merkitsevät, että viljelijöillä ei ole enää edustajaa puolueen puheenjohtajistossa. Pohjanmaan piiri asetti ehdolle Stenmanin, joka on pakolaisasioihin erikoistunut juristi. Gestrinillä on varapuheenjohtajista lähin kosketus tuottajiin, sillä hänen miehensä on maanviljelijä.

Sipoolainen Christel Liljeström korosti, että viljelijöiden ja haja-asutusalueiden edustus on saatava mukaan syksyllä valittavaan työvaliokuntaan. Pohjanmaan piirissä on pelätty, että viljelijöiden heikompi edustus puoluejohdossa voi auttaa keskustaa ja kristillisiä kalastamaan ääniä RKP:n perinteisillä apajilla.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot