Mainos
Mainos

Enestam: Vaalien tulos ei vaikuta hallituksen työskentelyyn

RKP:n puheenjohtaja Jan-Erik Enestam ei usko, että presidentinvaalien tulos vaikuttaa hallituksen työskentelyyn.

- Tuloksesta ei jää hallitusyhteistyöhön merkkejä, hallituksen työssä ei pitäisi minkään muuttua. Meillä on ihan riittävästi ongelmia ratkaistavana, Vanhasen hallituksen ympäristöministeri sanoo.

Enestam ei halua kertoa, ketä hän oli äänestänyt vaalien toisella kierroksella, kun puolueen oma ehdokas Henrik Lax karsiutui.

RKP:n kansanedustajat jakaantuivat toisella kierroksella sekä Tarja Halosen että Sauli Niinistön taakse. Enestamin mukaan presidentinvaalit ovat henkilövaalit, joissa äänestäjät haluavat tehdä itsenäisesti ratkaisunsa.

Enestam myöntää, että vaaleissa oli kyse vasemmisto-oikeisto-jaosta.

- On paradoksaalista, että näin kävi, vaikka molemmat ehdokkaat yrittivät sitä välttää. Halonen oli kuitenkin selkeästi vasemmiston ja Niinistö porvarillinen ehdokas. Oli ensimmäinen kerta pitkään aikaan, kun ehdokkaiden välillä näkyi ideologinen ero, ja uskon, että se oli yksi syy, että Vanhanen joutui puristuksiin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme