Mainos
Mainos

Enestam: Varusmiesten palvelukseen astumisen ajankohdat muuttuvat

Varusmiesten palvelukseen astumisen ajankohtia jouduttaneen muuttamaan, sanoo puolustusministeri Jan-Erik EnestamTurun Sanomien ja Aamulehden haastattelussa. Uuden 6:n, 9:n ja 12 kuukauden palvelusaikajärjestelmän myötä on törmätty pahoihin aikatauluongelmiin.

Kun yksi palveluserä lähtee siviiliin, on seuraava erä jo odottamassa portina takana. Vaihtoaikaa ei jää juuri lainkaan. Puolustusministeri Enestamin mukaan asiaan joudutaan varmastikin puuttumaan.

-Järjestelmän hyvä puoli on, että naiset ja miehet ovat siviiliin lähtiessään valmiissa sodan ajan kokoonpanossa. Sitä vastoin kouluttajalle syntyy aikamoinen ylimääräinen rasitus siitä, kun saapumiserät tulevat niin kuin ne nyt tulevat, hän sanoo.

Enestamin mukaan puolustusvoimat aikoo vastakin kouluttaa koko ikäluokan. Suomella ei ole tarvetta lähteä niin sanottuun valikoivaan asevelvollisuuteen, jossa koulutetaan vain tietty osa ikäluokasta. Tällaista ajattelumallia ajetaan läpi muun muassa Ruotsissa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot