Mainos
Mainos

Enestam: Vihreät käänsivät räikeästi takkia

Ympäristöministeri Jan-Erik Enestam moittii vihreiden ydinvoimapolitiikkaa.

Ympäristöministeri Jan-Erik Enestam nokittaa vihreitä siitä, että nämä ovat "kääntäneet räikeästi takkia" ydinvoimakysymyksessä. Enestam sanoo sanomalehti Kalevan haastattelussa, että ydinvoima on ennen ollut vihreille pyhä asia, mutta nyt heille tuntuu riittävän pelkkä pääsy hallitukseen.

Enestam viittaa vihreiden puheenjohtajan Tarja Cronbergin lausuntoon, jonka mukaan ydinvoima ei ole enää kynnyskysymys puolueelle.

Enestamin mielestä vihreiden olisi ollut reilua lähteä Lipposen kakkoshallituksesta vuonna 2002 heti, kun se oli äänestänyt viidennen ydinvoimalan rakentamisen puolesta. Vihreät jättivät tuolloin hallituksen vasta, kun eduskunta oli äänestänyt ydinvoiman lisärakentamisen puolesta.

Enestam arvostelee Kalevan haastattelussa myös Suomessa käytävää Nato-keskustelua "järjettömäksi". Hänen mielestään Suomen pitää jättää jäsenhakemus Natoon seuraavalla vaalikaudella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme